Reanimeren kun je leren

YMO-EHBO Doe Je Zó! leidt op tot het certificaat voor Reanimatie aan Volwassenen, volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Wekelijks krijgen meer dan 300 mensen buiten het ziekenhuis een circulatiestilstand. Van die 300 mensen, hebben 75 -80% een fibrillerend hart (vaak als gevolg van een hartinfarct). Er moet dan zo snel mogelijk gestart worden met de reanimatie om zodoende het slachtoffer een kans op overleven te geven. Neem ook een kijkje op de website van de Nederlandse Hartstichting.

Tijdens deze cursus leert u het slachtoffer op de juiste manier te benaderen en zo alle vitale functies te controleren. Vervolgens leert u op een verantwoorde wijze te reanimeren. Hierbij maken wij gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

De cursus zal ongeveer 4 uur duren. Na het goed afronden van de cursus wordt het certificaat Reanimatie aan Volwassenen van de Nederlandse Reanimatie Raad afgegeven.

De (P)BLS, Basale Reanimatie van Kinderen, is een essentieel onderdeel van de module Eerste Hulp aan kinderen. Tijdens de opleiding wordt uitgebreid aandacht besteed aan de herkenning van zuurstofgebrek bij een kind, wat kan leiden tot een circulatiestilstand. Daarbij wordt ook verslikking behandeld, de grote angst van vele ouders en verzorgers. Om de speciale techniek van beademing en reanimatie van zuigelingen en kinderen goed aan te leren, wordt geoefend met gebruikmaking van speciale baby- en kindpoppen. YMO-EHBO Doe Je Zó! verzorgt ook de herhalingen tot behoud van geldigheid van bovengenoemde certificaten. Voor informatie of een vrijblijvende offerte van YMO-EHBO Doe Je Zó! kunt u zich wenden tot de contactpagina.

Opleiding tot Burgerhulpverlener

Red levens in jouw buurt
 
Elke dag sterven er in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Jong, oud, man, vrouw: het kan iedereen overkomen. Het overgrote deel van de slachtoffers bevindt zich in en rond het huis. Dit zijn mensen die jij kan redden als je een reanimatiecursus hebt gevolgd en in de buurt bent. Daarom is er een systeem dat jou kan oproepen. Met één bericht.
 
Kun jij ook al reanimeren? Voor meer informatie en aanmelding, klik hier.

Yvonne Mud is Burgerhulpverlener en partner van de Nederlandse Hartstichting.

Informatie over de Buurt AED